Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta biała z bazylią i tymiankiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała 1 kg
cebula 1 szt
kostka rosołowa 1 szt
czosnek 2 ząbki
masło 2 łyżki
sól do smaku
sok z cytryny do smaku
Bazylia suszona Prymat 1/2 łyżeczki
tymianek 1/2 (suszony)

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta biała z bazylią i tymiankiem

Kapustę poszatkować, włożyć do garnka, wlać odrobinę wody i dusić pod przykryciem. Drobno posiekaną cebulę podsmażyć na maśle. połączyć z kapustą. Gdy kapusta jest półmiękka dodać tymianek, bazylię, przeciśnięty przez praskę czosnek i kostkę rosołową rozpuszczoną w 1/2 szkl wrzącej wody. Przyprawić do smaku solą i sokiem z cytryny, wymieszać, dusić do miękkości.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 01.11.2012 21:43
Taka kapusta smakuje wspaniale. Podduszona, z dodatkiem cebulki smażonej na masełku. To uwielbiam.
MAR3STA 16.02.2012 17:22
pycha
Mariusz10 15.02.2012 21:48
smaczna
Motorek 11.02.2012 15:42
super
Iwona51
Iwona51 08.02.2012 11:19
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak