Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi ze szpinakiem i mozzarellą

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mozarella 25 dag
mąka pszenna 30 dag
szpinak mrożony 25 dag
jajko 1 szt
czosnek 2 ząbki
sól do smaku
pieprz do smaku
Gałka muszkatołowa mielona Prymat do smaku
woda 200 (ciepła)

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi ze szpinakiem i mozzarellą

Na stolnicę przesiać mąkę, dodać jajko, ciepłą wodę i zagnieść elastyczne ciasto. Szpinak rozmrozić, odsączyć, przesmażyć z roztartym czosnkiem i z rozdrobnionym serem, doprawić do smaku solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Odstawić do wystygnięcia. Ciasto rozwałkować, szklanką wycinać krążki. Na środek każdego krążka nałożyć farsz. Złożyć na pół i dokładnie zlepić brzegi. Pierogi włożyć do wrzącej osolonej wody i gotować około 5 minut

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 07.07.2012 21:01
Pomysł na farsz bardzo mi odpowiada.
dwa pokoje z kuchnią 26.02.2012 09:44
chyba zrobię :)
BernadettaP 18.02.2012 21:11
Bardzo lubię takie pierożki !
Kuchareczekjeden 15.02.2012 20:29
apetyczne
Jastinka 12.02.2012 19:32
świetne
AgaS10 12.02.2012 19:17
apetyczne:)
misia53 10.02.2012 20:06
Uwielbiam takie pierożki .....ja robię z twarogiem i szpinakiem...pycha!
przejs 06.02.2012 22:44
Uwielbiam!
Motorek 06.02.2012 09:38
fajne
msmariusz 04.02.2012 23:33
uwielbiam szpinak
caralajna 04.02.2012 22:54
bardzo fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak