Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Duszona kapusta pekińska z warzywami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta pekińska 1/2 szt
marchew 1 szt
petruszka mała 1 szt
cebula 1 szt
seler 1/6 szt
sól
olej
bulion warzywny 1 szklanka
pieprz
majeranek

Przepis i sposób przygotowania na: Duszona kapusta pekińska z warzywami

Kroki postępowania

1
Kapustkę myjemy i drobno szatkujemy, Cebulkę kroimy w kostkę
Krok 1 - Duszona kapusta pekińska z warzywami foto
2
Na rozgrzany olej wrzucamy cebulkę, podsmażamy. Następnie dodajemy kapustę,
Krok 2 - Duszona kapusta pekińska z warzywami foto
3
Marchew, pietruszkę i selera obieramy, myjemy i ścieramy na tarce o dużych oczkach, Następnie dodajemy do kapusty kapustę pozostałe warzywa, dodajemy bulion.
Krok 3 - Duszona kapusta pekińska z warzywami foto
4
Wszystko dusimy pod przykryciem do miękkości co jakiś czas mieszając, w trakcie doprawiamy do smaku
Krok 4 - Duszona kapusta pekińska z warzywami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak