Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki z grzybami leśnymi

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1 szt
jajko 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 5 łyżek
śmietana 0,5 szklanki
mąka 2 łyżki płaskie
olej 3 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
bulion 1 szklanka
grzyby leśne 50 świeże
kapusta włoska 1 główka

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki z grzybami leśnymi

Kapustę wrzucamy na kilka minut do wrzątku, studzimy, oddzielamy liście, rozbijamy lekko grube nerwy liści lub lekko je ścinamy. Grzyby oczyszczamy, kroimy na kawałki. Cebulę obieramy, siekamy i szklimy na łyżce mocno rozgrzanego oleju /lub masła/, dodajemy grzyby, solimy i dusimy do miękkości. Studzimy. Dodajemy tartą bułkę, jajko i doprawiamy do smaku. Porcje farszu nakładamy na liście kapusty i zawijamy. Gołąbki układamy w żaroodpornym natłuszczonym naczyniu i zalewamy bulionem. Zapiekamy ok. 15 min w temp. 180 stopni C. Gołąbki wykładamy na półmisek a sos zaprawiamy śmietanką wymieszaną z mąką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kasia36 22.01.2014 22:21
Smaczny przepis
czekoladka_m 10.12.2013 12:28
Chętnie bym takich spróbowała;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak