Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pralinki nadziewane masą krówkową i mascarpone

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czekolada mleczna 2 tabliczki
masa krówkowa 1/2 puszki
śmietana kremówka 100 gram
mascarpone 125 gram
papilotki małe 20 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Pralinki nadziewane masą krówkową i mascarpone

Kroki postępowania

1
1,5 tabliczki czekolady roztopić w kąpieli wodnej. Za pomocą pędzelka wysmarować nią w środku papilotki (tak, żeby każdy skrawek papierka był pokryty czekoladą). Odstawić na ok. 1 godzinę do lodówki.
Krok 1 - Pralinki nadziewane masą krówkową i mascarpone foto
2
Po tym czasie do pralinek nałożyć po 1 łyżeczce masy krówkowej.
Krok 2 - Pralinki nadziewane masą krówkową i mascarpone foto
3
Pozostałą czekoladę roztopić ze śmietaną. Dodać mascarpone i dokładnie rozmieszać.
Krok 3 - Pralinki nadziewane masą krówkową i mascarpone foto
4
Masę schłodzić, a następnie przełożyć do szprycy do ozdabiania tortów. Masę wyciskać do pralinek. Pralinki wstawić na ok. 1 godzinę do zamrażalnika. Po tym czasie delikatnie usunąć papierki.
Krok 4 - Pralinki nadziewane masą krówkową i mascarpone foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mati13 06.01.2014 16:05
znakomicie wyglądają
Sroczka 31.08.2012 20:41
Ale łakocie. Po prostu "niebo w gębie".
Kate131 24.05.2012 10:17
pyszniutkie
Weronika_eM 09.02.2012 21:38
jakie pyszności
Marlena/Kinia 05.02.2012 13:43
ale smaczne, gratuluje inwencji
Anna146 05.02.2012 11:25
ciekawe
Mati13 05.02.2012 10:47
piękne!
BernadettaP 05.02.2012 10:03
super !
anula250 05.02.2012 08:13
Bardzo ciekawy przepis :)
freekate 05.02.2012 05:18
świetny pomysł
Misiabe 05.02.2012 01:47
Fajny pomysł :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak