Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Serowiec na zimno

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 15 dkg
cukier puder 25 dkg
żółtko jajek 4 szt
serek homogenizowany 2 szt
cukier waniliowy 2 szt
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżki
galaretka 2 szt
mleko 1 szklanki
białko 4 szt
Biszkopty 1 opakowanie
bakalie

Przepis i sposób przygotowania na: Serowiec na zimno

Żelatynę rozpuszczamy w 0,5 szklanki zimnego mleka i odstawiamy na pół godzinki. Ucieramy masę z masła, cukru i żółtek, dodajemy serek, cukier waniliowy i ucieramy dalej. Do żelatyny dodajemy 1/3 szklanki gorącego mleka, dobrze wymieszać i ostudzić. jak będzie prawie zimne wlać do masy i dodać pianę ubitą z 4 białek lekko wymieszać. Tortownicę wykładamy biszkoptami i wlewamy masę, posypujemy bakaliami i wstawiamy do lodówki. Jak zgęstnieje polewamy galaretką lekko tężejącą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 04.09.2010 07:57
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak