Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łosoś z masłem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pęczek włoszczyzny bez kapusty
cytryna 1 sztuka
masło 2 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat
ziele angielskie
sól i pieprz
wino białe wytrawne 150 ml
łosoś 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Łosoś z masłem

Łososia umyć i oczyścić pokroić w dzwonki. Natrzeć solą pieprzem i skropić sokiem z cytryny. Zostawić na 20 minut. Warzywa umyć, obrać pokroic w słupki, zalać wrzącą wodą, ugotować. Pod koniec gotowania włożyć rybę, doprawić do smaku i wlać wino. Ugotowaną rybe położyć na pólmisku, dookoła położyć warzywa i położyć na samym wierzchu kawałki masełka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak