Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba gotowana w galarecie

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryba 1 kg
pietruszka 1 szt
marchew 1 szt
cebula 2 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
olej 0,15 l
żółtko jajek 1 szt
sok z cytryny 1/2 szt
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba gotowana w galarecie

Sprawioną rybę pokrajać na foremne porcje i osolić. Obraną włoszczyznę drobno pokrajać, zalać wodą i podgotować. następnie włożyć do garnka porcje ryby i gotować na bardzo słabym ogniu przez ok.25 min. Wystudzone porcje ryby przełożyć na półmisek na liście sałaty i oddzielić skórę. Z oleju i żółtka ukręcić majonez i przyprawić do smaku. polać porcje ryby majonezem, przybrać jajem ugotowanym na twardo i cząstkami pomidora.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 30.04.2012 16:03
super
smakowita 16.03.2012 20:57
pychotka ,lubię ryby w galarecie
bgs1984 04.03.2012 12:52
fajny przepis, szkoda, że fotki nie ma:(
Barbara/zuza22_85 29.02.2012 17:01
super
IrenaM 22.02.2012 19:47
uwielbiam rybkę, w każdej postaci

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak