Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Boczek z chrupiącą skórką

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

boczek 1 kg
czosnek 2 ząbki
oliwa 6 łyżek
tłuszcz do smażenia
sól 1 łyżka
imbir 1 łyżka
pieprz kilka ziaren

Przepis i sposób przygotowania na: Boczek z chrupiącą skórką

Oliwę wymieszać z dwoma szklankami wody i przyprawami, polać boczek. Odstawić na 2 dni w chłodne miejsce. Mięso wyjąć z marynaty, osuszyć. Ponacinać ukośnie skórkę i natrzeć ją roztartym czosnkiem. Boczek obsmażyć, podlać odrobiną marynaty. Piec przez 60 minut w temp. 180 stopni C, od czasu do czasu polewając powstającym sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cooleczka 08.03.2012 09:45
z imbirem jeszcze nie próbowałam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak