Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Inny biszkopt

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

masło 225 g
brązowy cukier 175 g
jajko 3 sztk
mąka pszenna 350 g
proszek do pieczenia ok. 3 łyżeczki
mak 1 łyżka
mleko 6 łyżka
skórka z cytryny do smaku
skórka z pomarańczy do smakiu
cukier puder do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Inny biszkopt

Utrzeć masło z cukrem, stopniowo dodawać po 1 jajku dokładnie mieszając. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia. Stopniowo dodawać do masy z jajek. Na koniec dodać mleko, mak i startą skórkę z pomarańczy i cytryny. Przełożyć masę do foremki na keks wysmarowanej masłem. Piec w temp. 160 stopni przez ok. 30 min. Do dekoracji można posypać ciasto cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorota37 10.05.2012 20:54
rzeczywiście nietypowy jak na biszkopt
aga130982 16.02.2012 07:01
mniam
Emilia22 04.02.2012 18:06
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak