Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki ze schabu i szpinaku

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 50 dag
mrożony szpinak 15 dag
bulion warzywny 2 litry
jajko 1
masło 1 łyżeczka
posiekany czosnek 1/2 łyżeczki
sól
pieprz
majeranek
v

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki ze schabu i szpinaku

Szpinak rozmrozić, dusić na maśle ok. 10 minut. Dodać czosnek, sól, pieprz. Wbić jajko i podgrzewając szpinak doprowadzić do lekkiego ścięcia. Schab rozbić na kwadrat, oprószyć przyprawami. Szpinak rozłożyć na powierzchni mięsa, ściśle zrolować i zawinąć w folię, skręcając folię na brzegach. Włożyć do rondla, zalać bulionem i gotować ok. 40 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak