Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karnawałowa przekąska

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta pekińska 1
ketchup
twaróg 15 dag
sól
szparagi białe (konserwowe)

Przepis i sposób przygotowania na: Karnawałowa przekąska

Kroki postępowania

1
Kapustę pekińską bardzo drobno siekamy, lekko solimy i mieszamy.
Krok 1 - Karnawałowa przekąska foto
2
Do 6 szerokich lampek na wino nakładamy równomiernie poszatkowaną kapustę na okołow 0,5 wysokości kieliszka. Następnie obficie polewamy kapuste ketchupem.
Krok 2 - Karnawałowa przekąska foto
3
Ser bialy kroimy w jak najmniejsza kostke i posypujemy nią ketchup, ponownie polewamy ser ketchupem, ale tylko dekoracyjnie na środku sera. 18 szparagów kroimy w 2 centymetrowe paseczki i układamy je na samej górze naszej przekąski by pięknie uwieńczyć jej wygląd.
Krok 3 - Karnawałowa przekąska foto
4
Efektownie podana smaczna salatka ze szparagami.
Krok 4 - Karnawałowa przekąska foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

BernadettaP 13.05.2012 09:43
Świetnie podane !
Anio?eczek 05.02.2012 11:35
moje ulubione składniki :)
stokrotka 04.02.2012 20:18
super
Sroczka 04.02.2012 18:56
ciekawie podana

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak