Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń duszona

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso 80 dag
cebula 2 szt
tłuszcz 1 łyżka
mąka 1-2 łyżki
śmietana 1/2 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń duszona

Mięso z części przedniej, przerośnięte ścięgnistą tkanką, lekko zbić, obrumienić na tłuszczu, dodać cebulę, osolić i podlać niewielką ilością wody. Dusić na małym ogniu pod przykryciem lub po podduszeniu wstawić do dogotowywacza. Gdy będzie miękkie, wyjąć, pokrajać na porcje, sos podprawić śmietaną z mąką, zagotować. Mięso przygotowane na dzień przed podaniem należy pozostawić w sosie niepodprawionym.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 22.06.2012 03:26
dobra
Betka 20.06.2012 09:46
pycha!
bgs1984 07.05.2012 13:15
mniam
Marta1986 28.04.2012 13:27
pycha
Dorian 25.04.2012 07:36
ekstra
marzenciak1985 06.03.2012 10:23
mniam
paula99926 27.02.2012 18:58
ja też lubię pieczenie
aacaac 11.02.2012 11:29
lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak