Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bananowiec

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

galaretka truskawkowa 2 opak
biszkopty okrągłe 1 paczka
żółtko jajek 1 szt
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżki
smietana 18% 250 g
cukier puder 0,5 szkl
wiórki kokosowe 2 łyżki
banan 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Bananowiec

Banany obrać, zmiksować. Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości gotowanej wody. Schłodzoną dobrze śmietanę ubić z żółtkiem i cukrem pudrem na sztywną masę. Do masy śmietanowej wlać żelatynę, dodać zmiksowane banany, dobrze wymieszać. Galaretki przygotować według przepisu na opakowaniu, odstawić do stężenia. Biszkopty ułożyć ciasno w tortownicy. Na biszkopty wylać masę śmietanową. Wstawić do lodówki na 20 minut. Po tym czasie na wierzch ciasta wylać stężałą galaretkę, posypać wiórkami kokosowymi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iziona 04.02.2012 19:19
Apetyczne ciasto

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak