Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kapusta wigilijna

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 0,5 kg
fasola 1 szkl
grzyby suszone 3-4 szt
cebula 1 średnia
sól
pieprz
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: kapusta wigilijna

Kroki postępowania

1
fasolę namoczyć na noc i ugotować z dodatkiem soli w tej wodzie w której się moczyła
Krok 1 - kapusta wigilijna foto
2
namoczone grzyby ugotować, wodę po odcedzeniu zostawic, pokroić na kawałki i przesmażyc z cebulą pokrojoną w kostkę na oleju
Krok 2 - kapusta wigilijna foto
3
kapustę kiszoną wypłukac dwa razy, ugotować w wodzie z dodatkiem wywaru z grzybów i soli, dodać ugotowaną fasolę i cebulę
Krok 3 - kapusta wigilijna foto
4
dopraw, do smaku solą i pieprzem, najlepsza odgrzewana
Krok 4 - kapusta wigilijna foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorotka0000025 23.03.2013 12:47
my robimy bez grochu
Krystyna32 09.02.2013 10:54
pycha
Wafelek2601 06.03.2012 19:59
super
kuklik 12.02.2012 16:15
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak