Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z pieczarek

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wywar drobiowo-grzybowy 0,5 l
wątróbki z kurczaka 900 g
pieczarki 600 g
cebula 2 szt
sól i pieprz
masło
mąka do obtoczenia
kminek szczypta
majeranek 1 łyżeczka
czosnek 2 ząbki
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżeczka
natka pietruszki
olej
tymianek 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z pieczarek

Wątróbkę z kurczaka pokroić w paseczki, obtoczyć w mące, usmażyć na złoty kolor z obu stron. Pieczarki oczyścić, opłukać, osączyć, pokroić na plastry. Cebulę obrać, pokroić w kosteczkę, przesmażyć na łyżce masła. Do przesmażonej cebulki dodać pieczarki, poddusić. Do pieczarek dodać wątróbkę i wywar drobiowo-grzybowy , oraz przyprawy i czosnek przeciśnięty przez praskę, wymieszać, gotować na małym ogniu. Na patelnię wyłożyć łyżkę masła i łyżkę mąki, przesmażyć na rumiano. Do zasmażki dodać łyżkę ciepłego wywaru z gulaszu, rozmieszać, wlać do garnka, zagotować mieszając aż gulasz zgęstnieje. Pietruszkę opłukać, osączyć, drobno posiekać. Gulasz nakładać na talerze, posypać natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak