Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka warstwowa z arbuzem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

arbuz 1,5 kg
cebula 1
ser feta 1 opakowanie
natka pietruszki do smaku
oliwa do smaku
sok z połowy cytryny

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka warstwowa z arbuzem

Cebulę obieramy, kroimy w piórka, skrapiamy sokiem z cytryny i delikatnie ugniatamy w miseczce, przykrywamy talerzykiem i odstawiamy, by się przemacerowała.
Arbuza kroimy w plastry, miąższ odkrawamy nożem od skórki, oczyszczamy z pestek, kroimy w kostkę i wkładamy do salaterki.
Na arbuzie układamy warstwę cebuli, a następnie pokrojony w kostkę ser feta.
Sałatkę posypujemy posiekaną natką pietruszki i skrapiamy oliwą. Wstawiamy na 30 minut do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ajres 09.07.2011 23:44
dobre
ajres 09.07.2011 23:44
dobre
Magda60 07.06.2011 22:44
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak