Sałatka warstwowa z arbuzem

Sałatka warstwowa z arbuzem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • arbuz

    1,5 kg
  • cebula

    1
  • ser feta

    1 opakowanie
  • natka pietruszki

    do smaku
  • oliwa

    do smaku
  • sok z połowy cytryny

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę obieramy, kroimy w piórka, skrapiamy sokiem z cytryny i delikatnie ugniatamy w miseczce, przykrywamy talerzykiem i odstawiamy, by się przemacerowała.
Arbuza kroimy w plastry, miąższ odkrawamy nożem od skórki, oczyszczamy z pestek, kroimy w kostkę i wkładamy do salaterki.
Na arbuzie układamy warstwę cebuli, a następnie pokrojony w kostkę ser feta.
Sałatkę posypujemy posiekaną natką pietruszki i skrapiamy oliwą. Wstawiamy na 30 minut do lodówki.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

ajres

09.07.2011 23:44
dobre

ajres

09.07.2011 23:44
dobre

Magda60

07.06.2011 22:44
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat