Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Blok czekoladowy z bakaliami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

margaryna 1 kostka
kakao 6 łyżek
woda 180 ml
cukier 0,5 szklanki
herbatniki 500 gram
orzechy 100 gram
mleko w proszku 400 gram
rodzynki 100 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Blok czekoladowy z bakaliami

Wodę , cukier, kakao i margarynę podgrzewamy, aż wszystkie składniki się połączą. Lekko studzimy, herbatniki 400 gram drobno kruszymy, orzechy siekamy, do masy dodajemy mleko w proszku i dokładnie ucieramy tłuczkiem. nastepnie dodajemy herbatniki, rodzynki i orzechy. Dokładnie mieszamy. Pozostałe herbatniki kruszymy ale niezbyt drobno , dodajemy do masy , mięszamy. Do formy wyłożonej folią przekładamy masę. dokładnie ugniatamy. odstawiamy do zastygnięcia na ok 3 godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eliza135 16.12.2012 20:37
pycha
Stenka 25.09.2012 18:48
tez taki robię czasami
Goya 20.05.2012 09:01
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak