Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wegańska zupa ogórkowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron bezjajeczny 20 dag
marchew 2 szt
pietruszka 1 szt
cebula 1 szt
por 1 szt
oliwa 2 łyżki
sól
pieprz
cukier
ziele ang
Liść laurowy suszony Prymat
ogórki 25 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Wegańska zupa ogórkowa

Marchewkę obrać, umyć, pokroić w kostkę i wrzucić do garnka. Pietruszkę również obrać, umyć, pokroić w kostkę i wrzucić do garnka. Cebule jeśli istnieje możliwość opalić nad płomieniem i dodać do garnka. Dodać przepołowionego pora. Zalać wodą. Dodać ziele angielskie i liść laurowy. Gotować ok 15 min. Ogórki pokroić w kostkę i podsmażyć na oliwie. Ogórki dodać do zupy. Gotować jeszcze 10 min. Przyprawić do smaku. Makaron ugotować al dente. Zupę podawać z makaronem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

zuzanna_z 10.05.2012 13:08
ciekawa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak