Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bajaderki czekoladowo-miętowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 1/2 kostki
cukier 1/2 szkl
mleko 1/4 szkl
kakao 2 łyżki
okruszki ciasta 2 szkl
krople miętowe 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Bajaderki czekoladowo-miętowe

Masło, cukier , mleko i kakao rozpuszczamy i gotujemy chwilę na małym ogniu. Studzimy lekko, wrzucamy okruszki biszkopta, dodajemy krople miętowe i dokładnie mieszamy. żeby masa była bardzo gęsta, tak, by można w niej postawić łyżkę.
Wstawiamy masę do lodówki na 2-3 godziny i potem toczymy z niej kulki, wstawiamy z powrotem do lodówki, żeby zastygły.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 04.05.2013 11:11
słodziutkie małe co nieco pysznie
Wacław 17.01.2013 16:06
świetny przepis !
Ada-Gaba 19.08.2012 09:15
pyszne :)
Izabela28 17.08.2012 11:00
super te bajaderki się prezentują:)
pacpaw 20.07.2012 20:01
bajeranckie te bajaderki :o)
alaaa 04.02.2012 18:54
pyszne,też robię
gottrina 04.02.2012 15:20
super ciasteczka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak