Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Salatka z marynowanymi grzybkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

marybowane grzybki 8
jabłko 1
kukurydza 1 puszka
cytryna 1/2
natka pietruszki
ogórki kiszone 2
ser żółty 16 dag
sos
jogurt naturalny 2 lyzki
majonez 2 lyzki
musztarda 1 lyzka
pieprz
cukier
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Salatka z marynowanymi grzybkami

Grzybki marynowane kroimy w kostkę. Kukurydzę z puszki dokładnie odcedzamy. Ogórki kiszone kroimy również w kostkę. Jabłko bardzo dokładnie myjemy, obieramy, a później trzemy na tarce o grubych oczkach. Z połówki cytryny wyciskamy sok. Sokiem wyciśniętym z cytryny pokrapiamy starte na tarce jabłko. Ser żółty także kroimy w kostkę. Natkę pietruszki bardzo dokładnie myjemy, a później drobno siekamy. Wszystkie te składniki bardzo starannie mieszamy, a w następnej kolejności polewamy zrobionym sosem. SOS: Jogurt naturalny, musztardę oraz majonez mieszamy bardzo dokładnie ze sobą. Sos doprawiamy do smaku według własnego uznania pieprzem, cukrem oraz solą i dobrze mieszamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

KasiaK90 13.06.2012 18:36
pycha
gosia47-47 06.02.2012 16:41
bardzo dobre na pewno :D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak