Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

nadziewana pieczeń z indyka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś indycza 2 kg
olej 1 łyżki
sok z cytryny 1 szkl
por 30 dag
szynka 15 dag
sól 1 łyżeczka
pieprz 1 łyżeczka
orzeszki piniowe 3 dag

Przepis i sposób przygotowania na: nadziewana pieczeń z indyka

pierś umyć w zimnej wodzie osuszyć i włożyć do dużej torebki do mrożonek dodać olej sok z cytryny oraz przyprawy i włożyć na noc do lodówki wyjąć osuszyć i naciąć tak aby powstał duży plaster posypać pieprzem i solą pory umyć przeciąć wzdłuż na pół i zalać osolonym wrzątkiem na 3 minuty osuszyć i wraz z plastrami szynki i posikanymi orzechami ułożyć na mięsie mięso ściśle zrolować i związać nitką ułożyć w brytfannie wysmarowanej tłuszczem i piec w temp 200 C około półtorej godziny od czasu do czasu obrócić i podlać marynatą mięso przed pokrojeniem zawinąć na 10 minut w folię aluminiową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak