Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z kapusty pekinskiej z podwójna papryką

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska 1/2 główki
papryka czerwona 1 szt
papryka zielona 1/2 szt
papryka konserwowa 2 szt
ogórek zielony 1/2 szt
jabłko 1 szt
sos winegret 5 łyzek
bazylia 1 łyzeczka
Pieprz ziołowy mielony Prymat do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z kapusty pekinskiej z podwójna papryką

Kapustę kroimy w paski, dodajemy pokrojonego ogórka i świeże papryki, solimy . Po 15 min dodajemy pokrojone papryki konserwowe i jabłko, doprawiamy pieprzem i bazylią, polewamy sosem winegret i mieszamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Przepisy Joanny 28.02.2014 12:40
uwielbiam takie pyszne sałatki
misia53 11.05.2013 18:42
Pekińska z papryką zawsze dobrze wychodzi...
pacpaw 04.02.2012 16:14
papryka fajnie się komponuje w sałatkach
mikrusiak 04.02.2012 14:47
wygląda wybitnie smacznie :) zdrowo...chyba się skuszę i wypróbuję...:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak