Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikantny rosół

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso z kurczaka 1/2 kg
włoszczyzna 1 pęczek
cebula 1 szt
czosnek 2 ząbki
ziela angielskie 6 szt
pieprz w ziarnach 10 szt
Kucharek przyprawa do potraw 1 łyzeczka
sól do smaku
pieprz świeżo zmielony

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantny rosół

Do zimnej wody wkładamy umyte mięso z kurczaka, obrana i pokrojoną włoszczyznę, przyprawy, solimy do smaku. Cebule przekrawamy na pół i opiekamy na d palnikiem, wkładamy również. Ząbki czosnku zgniatamy tępą końcówką noża i wrzucamy do rosołu. Gotujemy na średnim ogniu, po zagotowaniu zmniejszamy płomień i gotujemy powoli około 2 godziny. Na koniec doprawiamy świeżo zmielonym pieprzem.
Podajemy z makaronem nitki lub domowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wojt@s
Wojt@s 06.06.2013 13:03
muszę spróbować :)
IZABELA29 27.01.2013 08:27
u mnie rosół się już gotuje
ben-ka 26.01.2013 16:51
taki rosołek,to na dzisiejszy ziąb by się przydał.
Dorian 24.10.2012 06:59
moja ulubiona zupka
gottrina 04.02.2012 15:23
smaczny rosołek
gottrina 04.02.2012 15:23
smaczny rosołek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak