Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kapusta kwaszona z dodatkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała 1
marchew 3 sztuki
pietruszka zielona 1/2 pęczka
kminek 1 łyżeczka
sól

Przepis i sposób przygotowania na: kapusta kwaszona z dodatkami

kapustę drobno poszatkować ,marchew zetrzeć na tarce,pieruszkę posiekać,wymieszać z solą.
Nakładać do wyparzonych weków,uciskając ręką,zamknąć,postawić w ciepłym miejscu.Kiedy piana zacznie się wydobywać ze słoja,otworzyć przebić kapustę nożęm w kilku miejscach,i powtórnie zamknąć.Kapusta jest gotowa do spożycia po ok.7-10 dniach.Może być użyta do roznego rodzaju surówek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Norgiusz 06.05.2012 06:26
super
berys18 29.04.2012 18:08
świetnie wygląda, bardzo smakowicie
berys18 29.04.2012 18:08
świetnie wygląda, bardzo smakowicie
Margo1 18.03.2012 21:59
pyszna do ziemniaczków
Margo1 18.03.2012 21:59
pyszna do ziemniaczków
IZABELA29 04.02.2012 12:53
lubię takie swojskie wyroby sałatkowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak