Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kolorowa lodowa na szybko

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sałata lodowa 1/2 główki
papryka czerwona 1/2 szt
żółta papryka (świeża) 1/2 szt
olej rzepakowy 6 łyżek
ocet winny 2-3 łyżki
sól
pieprz
cukier trzcinowy
ogórek szklarniowy 1 średni

Przepis i sposób przygotowania na: Kolorowa lodowa na szybko

Sałatę dokładnie płuczemy, odsączamy z nadmiaru wody, rozrywamy na małe kawałki. Ogórka obieramy ze skórki, płuczemy, kroimy na ćwiartki talarków. Papryki pozbawiamy gniazd nasiennych, płuczemy, kroimy na cienkie paski. Olej mieszamy z octem winnym, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i cukrem trzcinowym. Sosem polewamy warzywa i dokładnie mieszamy. Podajemy od razu po przygotowaniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sunnymood 21.04.2012 14:25
wygląda bardzo apetycznie:) i oczywiście kolorowo:)
Wojt@s
Wojt@s 24.02.2012 15:13
extra
Agnieszka_B 05.02.2012 20:45
Kolorowo, smacznie i zdrowo:)
MAR3STA 05.02.2012 14:38
kolorowa i smaczna
pacpaw 04.02.2012 16:12
w taką pogodę jakbym zobaczył takie kolorowe danie chyba bym się popłakał za wiosną :o)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak