Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto półkruche

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 0,5 kg
masło 15 dkg
jajko 2 szt
smietana 18% 15 dkg
sól
amoniak 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto półkruche

Mąkę przesiać przez sitko, dodać masło i posiekać je nożem na stolnicy. Dodać jajka, śmietanę, sól i amoniak rozmieszany z łyżką wody. Wyrobić ciasto, rozwałkować i napełnić dowolnym nadzienie. Piec w piekarniku 220 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 16.08.2010 08:21
lubię takie ciasto

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak