Ciasto półkruche

Ciasto półkruche

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    0,5 kg
  • masło

    15 dkg
  • jajka

    2 szt
  • smietana 18%

    15 dkg
  • sól

  • amoniak

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mąkę przesiać przez sitko, dodać masło i posiekać je nożem na stolnicy. Dodać jajka, śmietanę, sól i amoniak rozmieszany z łyżką wody. Wyrobić ciasto, rozwałkować i napełnić dowolnym nadzienie. Piec w piekarniku 220 stopni.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Kate131

16.08.2010 08:21
lubię takie ciasto

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat