Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sałatka do zimnego mięsa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ogórek 3 szt
jaja 4 szt
ziemnaiki ugotowane w łupinach 4 szt
cebule 2 szt
sałata 2 szt
pomidor 2 szt
majonez 125 dag
sól 1 łyżeczka
pieprz 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: sałatka do zimnego mięsa

ogórki pokroi w cienkie plasterki jajka ugotować na twardo i przekroić na 5 części obrane ziemniaki pokroić w kostkę a cebulę w cieniutkie plasterki i podzielić na pierścionki pół główki sałaty poszatkować w paski i rozerwać na nieduże kawałki całość doprawić pieprzem i solą oraz wymieszać z majonezem miskę wyłożyć umytymi liśćmi sałaty i przełożyć do niej sałatkę przybrać ją z wierzchu ćwiartkami pomidora i kilkoma krążkami ogórka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak