Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tilapia ze wschodu.

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

tilapia filety 60 dag
jajko 1 szt
sos sojowy 3 łyżki
Czosnek suszony Prymat 1/3 łyżeczki
papryka mielona 1/2 łyżeczki
woda 50 ml
mąka pszenna 4 łyżki
sól 1 szczypta
olej do smażenia
makaron Chow Mein 25 dag
Imbir mielony Prymat 1/3 łyżeczki
warzywa mrożone 40 (na patelnię, azjatyckie)

Przepis i sposób przygotowania na: Tilapia ze wschodu.

Rybę opłukałam,osuszyłam.Pokroiłam w dość grube paski.Polałam sosem sojowym,oprószyłam imbirem.papryką i czosnkiem granulowanym.Wymieszałam i wstawiłam do lodówki. W tym czasie jajko roztrzepałam z wodą,szczyptą soli i mąką.Ciasto ma być gęściejsze niż naleśnikowe. Na patelni rozgrzałam olej .Paski ryby moczyłam dokładnie w cieście i przekładałam na gorący olej.Smażyłam z obu stron. W międzyczasie nastawiłam wodę na makaron.Gdy się zagotowała,wyłączyłam gaz,wrzuciłam makaron.Przykryłam,odstawiłam na 4 minuty i odcedziłam.Był gotowy. Rybę po usmażeniu osączyłam z tłuszczu na ręczniku papierowym i wstawiłam do piekarnika by nie stygła. Na patelni przygotowałam warzywa po azjatycku z mrożonki. Na talerze nakładałam porcje makaronu, na nich warzywa a na wierzchu kąski ryby.Smakowały trochę jak sajgonki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iziona 15.07.2012 17:36
Ja z rybami jestem na bakier, ale rybki lubię choć nie lubię ich przygotowywać.
Miki 05.07.2012 10:30
super
PaniMISIOWA 25.03.2012 23:09
pomysłowe i pięknie podane, aż ślinka leci!
anemon 06.02.2012 09:09
Bardzo podoba mi się Twój pomysł, lubie takie lekko orientalne smaki.
czekoladka_m 05.02.2012 19:28
Jak zwykle rewelacyjny przepis!!
Ewaaa 05.02.2012 12:04
bardzo ciekawy przepis, moje smaki! dodaję do księgi, do wypróbowania! :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak