Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kakaowy ryż z niespodzianką

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 1 l
ryż 1 szklanka
kakao 2 łyżki
rodzynki 1/2 szklanki
jabłko 1 sztuka
sól 1 szczypta
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kakaowy ryż z niespodzianką

Na spód garnka wlać trochę wody, dodać mleko, zagotować. Ryż przelać na sicie, dolać do gotującego się mleka i gotować. Dodać szczyptę soli. Kakao rozprowadzić w małej ilości mleka albo wody, dodać do ryżu. Dosłodzić do smaku. Rodzynki wypłukać. Jabłko obrać i pokroić w małą kostkę. Wlać trochę zupy, posypać rodzynkami i pokrojonymi jabłkami, przykryć zupą. Najlepiej gdy ryż ugotowany jest na pół gęsto.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

treonina 04.02.2012 11:03
fajny :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak