Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekane ziemniaczki z racuchami mięsny

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 10 sztuk
mięso mielone 25 dag
cebula 2 i 1/4 sztuki
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
woda 4 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia
jajko 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekane ziemniaczki z racuchami mięsny

1/4 cebuli drobno pokroić , dodać do mięsa. Dodać też tartą bułkę i wodę. Wbić jajko. Doprawić solą i pieprzem. Ziemniaki obrać, umyć, obgotować w osolonej wodzie i przestudzić. Pokroić w dużą kostkę. Na patelni rozgrzać olej. Kłaść łyżką małe ilości masy mięsnej i smażyć racuszki z obu stron na rumiano. Dodać ziemniaki, obsmażyć. Dodać pokrojoną cebulę,wszystko oprószyć solą i pieprzem. Można posypać startym żółtym serem, podawać surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak