Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ciasto półfrancuskie

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 0,5 kg
masło 25 dkg
gęsta śmietana
żółtko jajek 3 szt
drożdże 5 dkg
sól

Przepis i sposób przygotowania na: ciasto półfrancuskie

Mąkę przesiać przez sitko, dodać masło i drożdże posiekać dokładnie nożem. Gdy powstanie drobna kruszonka dodać śmietankę, żółtka, posolić i szybko zagnieść. Rozwałkować placek na grubość ok 3/4 cm. Napełnić dowolnym nadzieniem. Upiec wstawiając do piekarnika o temperaturze 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pioge7 25.11.2010 15:51
pewnie dobre
Monika179
Monika179 28.10.2010 10:44
fajny przepisik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak