ciasto półfrancuskie

ciasto półfrancuskie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    0,5 kg
  • masło

    25 dkg
  • gęsta śmietana

  • żółtka

    3 szt
  • drożdże

    5 dkg
  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mąkę przesiać przez sitko, dodać masło i drożdże posiekać dokładnie nożem. Gdy powstanie drobna kruszonka dodać śmietankę, żółtka, posolić i szybko zagnieść. Rozwałkować placek na grubość ok 3/4 cm. Napełnić dowolnym nadzieniem. Upiec wstawiając do piekarnika o temperaturze 180 stopni.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

pioge7

25.11.2010 15:51
pewnie dobre

Monika179

28.10.2010 10:44
fajny przepisik

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat