żurek

żurek

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • KOSC WEDZONA

  • czosnek

    2 ząbki
  • cebula

    2 sztuki
  • włoszczyzna

  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • żur

    0,5 litra
  • boczek

    10-15 dkg
  • kiełbasa

    10-15 dkg
  • jaja na twardo

    4 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Zagotować wywar na kości wędzonej i włoszczyźnie. Boczek kiełbasę podsmażyć na cebulce dodać do wywaru. Zupę zalać żurem. można zabielić śmietaną. Do żuru dodać ugotowane jajko mogą być ziemniaki.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (29)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

pajbek

10.10.2013 12:28
Pyszny żurek :-)

IwonaKa

31.07.2013 12:08
pycha,bardzo lubię taki żurek

Bernadeta1

16.06.2013 15:41
bardzo lubię żurek

mela25

16.05.2013 21:52
bardzo dobre

Beata23

11.04.2013 08:47
przepyszny taki żurek

ankaryba

13.03.2013 08:57
mój mąż uwielbia :-)

mic

16.11.2012 22:26
moje smaki to lubie

Ela15

13.11.2012 08:23
bardzo lubie

caralajna

30.09.2012 07:00
pyszny i ładnie wygląda

dorotka0000025

10.09.2012 13:32
smaczny

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat