Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaki nadziewane szpinakiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 10 szt
szpinak mrożony 25 dag
czosnek 2 ząbki
masło 3 łyżki
żółtko jajek 2 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
Gałka muszkatołowa mielona Prymat do smaku
ser żółty 4 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaki nadziewane szpinakiem

Ziemniaki obrać i ugotować na pół miękko w osolonej wodzie, odcedzić, przestudzić, przekroić wzdłuż na połowy. Łyżeczką wydrążyć miąższ. Szpinak podsmażyć na maśle razem z drobno posiekanym czosnkiem, dodać rozgnieciony widelcem miąższ z ziemniaków, żółtka, wymieszać, przyprawić do smaku solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Ziemniaki napełnić przygotowanym farszem, posypać startym serem. Włożyć do nagrzanego piekarnika. Zapiekać przez 10-15 minut w temp 190-200 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 23.12.2013 23:47
bardzo fajny przepis
IlonaAlbertos 14.09.2012 20:57
Uwielbiam szpinak, więc na pewno zasmakowałyby mi takie ziemniaczki.
Motorek 25.04.2012 09:46
smaczne
cooleczka 23.03.2012 17:33
świetny pomysł :)
MAR3STA 11.02.2012 16:28
fajny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak