Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapitańska ryba

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

flądra 4 filety
kapusta pekińska 1/2 sztuka
śmietana 2 łyżki
szczypiorek 1 pęczek
olej
masło 1 łyżka
sól
pieprz
cukier 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kapitańska ryba

Kapustę kroimy na 3 części (wzdłuż) - kapusta musi być nieduża. Gotujemy ją około 10 minut. Cukier podsmażamy, dodajemy masło, śmietanę. Zagotowujemy. Dodajemy odrobinę wywaru z kapusty. Doprawiamy do smaku. Rybę doprawiamy i obsmażamy z obu stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak