Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bułeczki z nadzieniem krówkowym

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Ciasto:
mąka pszenna 3 i 1/3 szkl
cukier 4 łyżeczki
margaryna 85 g
drożdże 15 g świeżych
mleko 200 ml
jaja 3 szt
sól szczypta
ponadto :
masa krówkowa 1/2 puszki
cukier trzcinowy do posypania na wierzchu

Przepis i sposób przygotowania na: Bułeczki z nadzieniem krówkowym

Drożdże rozpuścić w 10 ml mleka wraz z dodatkiem 4 łyżeczek cukru. Do miski bądź miksera dodać resztę składników ( pomijając jedno jajko) + rozpuszczone w mleku drożdze i wymieszać. Przykryć folią i poczekać godzinę, aż ciasto wyrośnie. Następnie podzielić ciasto na 12 części, na środek dodać 1 łyżkę masy krówkowej, zlepić i wyrobić kuliste bułeczki. Ułożyć je na blaszcze i przykryć ręcznikiem, aby nie wyschły. Przed włożeniem do piekarnika posmarować je rozkłóconym jajkiem(dzięki temu nabiorą ładnego złotego koloru) i posypać cukrem trzcinowym. Piec w temperaturze 190 C około 15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 20.10.2016 09:26
fajne bułeczki
Urszula5 02.05.2012 22:11
bułki są świetne i te nadzienie do nich

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak