Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

salceson bez pieczenia

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 1
kakao 3 łyżki
spirytus 1 kieliszek
cukier 1/2 szklanki
orzechy włoskie
rodzynki
wiórki kokosowe
galaretka
wafle prostokątne 3

Przepis i sposób przygotowania na: salceson bez pieczenia

margarynę, kakao,spirytus i cukieri rozpuścić w garnku.gdy masa przestygnie dodać orzechy włoskie, paczkę rodzynek,paczkę wiórek i na końcu tężejacą galaretkę.całość wymieszać i wyłożyć na 3 wafle (wafle muszą byc namoczone). waflle kładziemy na ściereczkę i przykrywamy drugą mokrą ścierką. zwijamy jak rolade i zawijamy w folie aluminiową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 29.09.2012 10:44
ciekawy przepis, tylko czemu salceson?
Sylwia31 15.04.2012 13:54
super
Sylwia31 15.04.2012 13:54
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak