Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marmurek

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 12,5 dkg
cukier 22,5 dkg
mleko 1 filiżanka
jaja 4 szt
mąka 25 dkg
czekolada w proszku 2 łyżki
odrobina soli

Przepis i sposób przygotowania na: Marmurek

Utrzeć masę z masła i cukru do konsystencji pianki, dodać zółtka jedno za drugim i odsrobinę soli. Na przemian dodawać mąkę i mleko, a następnie wymieszać z białkiem nubitym na sztywną pianę. masę podzielić na dwie części. Do jednej dodać czekoladę w proszku lub kakao. blachę posmarować masłem i obie części masy układać na blaszce tak by uzyskać kolorowe ciasto. Piec około 45 minut w średnio rozgrzanym piekarniku

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iwona332 27.05.2011 10:39
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak