Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kieszonki schabowe z serem i pieczarkami

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 100 g
ser żółty 4 plastry
Bułka tarta klasyczna Prymat
tłuszcz do smażenia
sól i pieprz
jajko 2 szt
cebula 1 szt
schab bez kości 600 g

Przepis i sposób przygotowania na: Kieszonki schabowe z serem i pieczarkami

Kroki postępowania

1
Pieczarki oczyścić, opłukać, cienko poszatkować. Cebulę obrać, posiekać, przesmażyć na tłuszczu. Do przesmażonej cebulki dodać pieczarki, sól i pieprz, udusić.
Krok 1 - Kieszonki schabowe z serem i pieczarkami foto
2
Schab podzielić na 4 porcje,w każdym plastrze schabu zrobić nacięcie, tak aby powstała kieszonka. Plastry schabu nie rozbijać. Kieszonki schabowe oprószyć solą i pieprzem.
Do przesmażonej cebulki dodać pieczarki, sól i pieprz, udusić. Ser w plastrach i uduszone pieczarki włożyć do kieszonek, spiąć wykałaczkami.
Krok 2 - Kieszonki schabowe z serem i pieczarkami foto
3
Kieszonki maczać w roztrzepanym jajku, panierować w tartej bułce. Na dobrze rozgrzanym tłuszczu smażyć kieszonki na złoty kolor. Następnie przełożyć kieszonki schabowe na brytfannę wysmarowaną tłuszczem, włożyć do piekarnika w 180 stop, piec do miękkości mięsa.
Krok 3 - Kieszonki schabowe z serem i pieczarkami foto
4
Gotowe kieszonki podawać z ziemniakami i surówką
Krok 4 - Kieszonki schabowe z serem i pieczarkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

suzana 03.02.2012 21:34
pychota
Ewa6274879 03.02.2012 20:25
wyglądają smakowicie :)
sylwia / sytofala 03.02.2012 20:19
lubię takie nadziane kieszonki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak