Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto czekoladowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1,5 szkl
cukier puder 0,5 szkl
jajko 5 szt
miód 5 łyżek
wiórki kokosowe 7 łyżek
masło 1 1/4 kost
gorzka czekolada 4 tabliczki
polewa czekoladowa 1 opak

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto czekoladowe

Masło pokroić na małe kawałeczki, włożyć do rondla, rozpuścić w kąpieli wodnej. Do roztopionego masła dodać pokruszoną czekoladę, wymieszać, rozpuścić. Do ostudzonej masy z masła i czekolady, dodać miód, jajka, dokładnie wymieszać. Cukier puder wymieszać z wiórkami kokosowymi i mąką, dodać do masy czekoladowej, wymieszać. Blachę do pieczenia wysmarować tłuszczem, wylać ciasto, włożyć do piekarnika, piec ok.45 minut w 180 stop. Ostudzone ciasto polać polewą czekoladową, posypać wiórkami kokosowymi

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gottrina 03.02.2012 19:11
świetne ciasto

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak