Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ziemniaczane marcepany

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
cukier 1 szklanka
masło 15 dek
olejek migdałowy 5 szt
kaszka 50 dek

Przepis i sposób przygotowania na: ziemniaczane marcepany

ziemniaki ugotować. zmielić. Masło rozpuścić dodać cukier i mocno podgrzać ale nie gotować. dodać ziemniaki, wlać olejki i mieszając dosypywać kaszkę do gęstości takiej aby łatwo formowało się kulki, ostudzić.Z ciepłej masy uformować kulki które obsypujemy kakao lub polewamy polewą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 25.08.2012 09:28
smaczne
kasienka23 14.06.2012 16:55
ciekawy przepis
Łukasz15 25.05.2012 13:34
super
ben-ka 26.04.2012 13:56
dla mnie to całkowita nowość !!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak