Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tort malinowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 7 sztuk
mąka 25 dag
cukier 40 dag
masło 1 kostka
ser biały 1/2 kg
cukier wanilinowy 2 opakowania
mąka ziemniaczana 1 łyżka
maliny świeże 35 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Tort malinowy

20 dag mąki, 5 dag cukry, połowę masła, 6 żółtek + odrobinę wody - siekamy. Zagniatamy ciasto. Rozwałkowujemy, przekładamy do natłuszczonej tortownicy. Pieczemy 20 minut w 200 stopniach. Połowę masła roztapiamy, studzimy. Białka ubijamy z 1 łyżką cukru. Żółtka ucieramy z serem, cukrem, cukrem wanilinowym, dodajmy obie mąki. Dodajemy masło, ubitą pianę z białek. 1/4 masy smarujemy ciasto, obkładamy owocami i smarujemy resztką ciasta. Pieczemy

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak