Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka ucierana z jagodami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

margaryna w kostce 1
jajk 5 sztuk
mąka pszenna 1/2 kg
cukier kryształ 1 1/2 szklanki
proszek do pieczenia 3 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Babka ucierana z jagodami

Margarynę utrzeć z cukrem. Dodawać po jednym żółtku, potem mąkę z proszkiem do pieczenia na przemian z mlekiem. Na końcu dodać pianę ubitą z białek. Posypujemy owocami pokrojonymi w kostkę np: jagody, porzeczki, brzoskwinie :) Piekę w temperaturze 200 stopni C ok.50 minut. Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 28.08.2012 17:59
bardzo apetycznie wygląda
Grazyna0211 19.08.2012 13:51
świetne ciasto
caralajna 19.07.2012 23:30
apetyczna
IZABELA29 08.06.2012 19:31
apetyczna
IrenaM 19.04.2012 16:11
fantastyczna
agnieszka214 16.04.2012 10:44
lubie
Gosia20 11.04.2012 17:09
jak ja dawno jagody jadłam...
Papryczka 10.04.2012 12:59
bardzo smaczna
sunnymood 27.03.2012 14:27
przepyszna
elzbietar64 16.03.2012 20:50
lubię ciasta z jagodami
Ada-Gaba 09.02.2012 07:15
dobra
Mysiunia 05.02.2012 09:34
apetycznie wygląda:)
czekoladka_m 03.02.2012 17:43
Szkoda, że nie mam jagód, ale chyba wypróbuję Twoją babkę z innymi owocami, choć z jagodami wygląda bardzo pyyyyysznie:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak