Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szaszłyki z mielonego mięsa

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

polędwica wieprzowa 1 szt
papryka mielona
cebula czerwona 1 szt
sól t
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
chorizo 100 g
czosnek w oleju z ziołami 10 szt

Przepis i sposób przygotowania na: szaszłyki z mielonego mięsa

Mięso mielimy i doprawiamy posiekanym czosnkiem , papryką ,solą , gałką wyrabiamy przez chwilkę by się łądnie połączyło .
Z gotowej masy formujemy małe kuleczki, cebulę i chorizo kroimy by się nam dobrze trzymało na patyczkach
układamy na zmianę tworząc szaszłyki , gotowe umieszczamy w piekarniku na ok 30 min

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 20.07.2012 07:56
świetne
dorotka0000025 06.03.2012 14:24
wygladaja przepysznie
Anna133 08.02.2012 19:43
NIe ,ale trzeba mięsko dobrze wyrobić by było gładkie i fajnie sie tworzyły kuleczki :)
aredzimska 08.02.2012 19:32
A bez jajka się nie rozpadną?
Anna133 08.02.2012 07:36
Smak tego czosnku sprawia , że mięso jest zupelnie inne w smaku niż z normalnym czosnkiem ;)
Iza10 08.02.2012 07:34
czosnek musi być ze słoika w tych ziolach ?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak