Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kostki kokosanek

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 100 g
mąka 300 g
proszek do pieczenia 3 łyżeczki
jajko 3
cukier puder 25 dag
Polewa:
margaryna 1 kostka
kakao 4 łyżki
cukier 1 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: kostki kokosanek

Jajka utrzeć z cukrem pudrem na puszystą masę. Margarynę roztopić i przestudzić. Utrzeć z jajkami. Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Wymieszać. Ciasto wylać na blachę wysmarowaną tłuszczem. Piec w 180 stopniach 25-30 min.
W tym czasie przyrządzić polewę: rozpuścić margarynę, dodać cukier i kakao. Dokładnie wymieszać. Gotować na małym ogniu aż zacznie gęstnieć.
Gdy ciasto się upiecze i ostygnie, pokroić je na kwadraciki i obtoczyć w ostudzonej polewie a potem w wiórkach kokosowych. Jeść po zastygnięciu masy.
Smaczności

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 17.12.2012 17:40
apetyczne
Poison1988 14.12.2012 15:33
ale widoczki, mniam, mniam :)
sunnymood 04.03.2012 11:51
wyglądają cudnie:)
Fiffi 03.03.2012 23:40
jak jak dawno tego nie jadłam
jola1508 04.02.2012 11:08
ciekawe :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak