Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikantna zupa krem marchwiowo - porowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchew 1/2 kg
por 2 szt
rosół drobiowy 1 l
imbir 1 łyżeczka
chili 1 łyżeczka
curry 1 łyżeczka
szalotka 2 szt.
sól do smaku
suszone pomidory 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantna zupa krem marchwiowo - porowa

Marchew oczyścić, obrać, pokroić spore kawałki. Pora oczyścić i pokroić w plasterki, szalotki posiekać.
Marchew zalać rosołem i gotować ok. 1/2 godziny, dorzucić połowę pokrojonego pora i szalotkę, gotować kolejne 15 minut.
Resztę pora podsmażyć na łyżce masła aż zmięknie i lekko się zrumieni.
Marchew, ugotowanego pora i szalotkę zmiksować w blenderze na krem uzupełniając odpowiednią ilością rosołu. Ponownie zagotować dodając przyprawy, na koniec dodać podsmażone plasterki pora i wymieszać, część pora można zostawić do dekoracji na talerzu. Podawać gorące z grzankami.

Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

biatriss 26.09.2012 11:47
!! to jest to!
MAR3STA 27.04.2012 22:37
smaczna zupka
Fiffi 12.03.2012 23:42
super
Niunia1 11.03.2012 14:14
z pewnością by mi smakowała... uwielbiam takie zupki!
IZABELA29 27.02.2012 08:27
uwielbiam takie zupki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak