Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

bakłażany z ryżem

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 1 szkl
tymianek 1 pęczek
cebula 1 szt
czosnek 2 ząbki
masło 15 dag
sól, pieprz do smaku
bakłażan

Przepis i sposób przygotowania na: bakłażany z ryżem

bakłażany ułożyć na blasze i pie ok 20 minut w temp 180*c wyjąć rozdrobnić go ryż ugotować w wodzie i potem wymieszać ryż z miąższem bakłażana doprawić nadzienie do smaku cebulę i czosnek posiekać i przesmażyć na oleju dodać do tego farsz tymianek posiekać i dodać do nadzienia bakłażany napełnić farszem i piec ok 40 minut temp 160*c

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Emilia22 03.02.2012 16:06
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak