Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kotlety ryżowe z wątróbką

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż 1 szt
jajko 1 szt
wątróbka drobiowa 200 dag
cebula 1 szt
majeranek 1 łyżka
sól 1 łyżeczka
pieprz 1 łyżeczka
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: kotlety ryżowe z wątróbką

ryż ugotować na miękko wątróbkę oczyścić opłukać osuszyć usmażyć na gorącym oleju zdjąć z patelni podsmażyć cebulę wątróbkę cebulę i ryż przepuścić przez maszynkę do mięsa do masy wbić jajko przyprawuć solą pieprzem i majerankiem wyrobić masę formować małe kotleciki panierować w bułce tartej i smażyć z obu stron na złoty kolor podawać z surówkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak